permanent tid

Förra gången vi hade permanent på tid så tog det 50 minuter för mig (provet var påvanliga spolar i C-form)  Det är precis vad det får lov att ta enligt skolan. Men eftersom att det mesta i livet är en tävling (för mig då alltså) så måste jag vara snabbast i klassen, så jag har under den senaste tiden tagit tiden på mig själv för att bli ännu snabbare och ännu bättre. Detta resulterade i att jag gick ner på 40 minuter och blev as stolt över det. Denna stoltheten försvann snabbt när min ena lärare sa att det max får ta 30 minuter på vissa salonger.
Detta tog jag som ett nerslag värre än man kan tänka sig och jag blev helt förstörd och kände mig sämst i världen.
Hur som helst så lyckades jag ta mig själv o kragen och bestämmde mig för att rulla den snabbast permanenten jag kunde, och jag klarade tiden näästan...33 minuter klarade jag det på!!!

Efter det blev jag mallig och jobbig ( en sån människa som jag hatar) och var tvungen att berätta det för alla.

Denna incidenten gav mig blodad tand så i fredags rullade jag en skumspol permanent i C-form pålite mer än 20 minuter.

Idag hade jag min chans att se hur lång ti d det tog på en människa, i en docka kan man ju dra i lite hur somhelst. Min kund idag skulle klippas och permanentas och detta tog 2 ½ timme. Om man då tar bort 20 minuter och 10 minuter (som var hur lång tid vätskorna satt i) är det 2 timmar kvar. minus ca. 10 minuter som var när jag sköljde ur vätskorna och sen 10 minuter till som var hår tvätten i början är det 1 timme och 40 minuter kvar. Jag tror att jag rullade upp den permanenten på 40 minuter och sen tog klippningen med checkning och väntan på lärare 1 timme. Ganska nöjd faktiskt :)

Idag hade jag en nästan blind kund förresten, en upplevelse.

Imorgon har jag kunder och på onsdag är det gör det själv och jag har inte bestämmt vad jag ska göra med mitt hår än. NU ska jag skölja ur inpackningen och sen så o lägga mig.

HAAJ

lussekatter

just nu är den första satsen lussekatter i ungnen och om en liten stund kommer jonas hit och så ska jag färja och klippa honom. Han får ju vara fin inför julbordet han ska på imorgon med jobb.

Idag hade jag bara en kund, en tunnhårig dam som fick en kort page med lite etager i, hon var en mycket märklig dam...
En tjej i min klass klippte hennes dotter och direkt efter hon var färdigklipps och stylad tog hon upp två rader med löshår och bad henne sätta in dom, ehh...ok?! Dom blev iaf isatta (det såg mycekt skumt ut, 45cm trälsar precis under en uppklipps etage som var sådär 35 cm kortare...aja man får ju göra som man vill....

Nu ska jag gå o fläta Zandrina inför hennes lucia tåg imorgon och sen ska jag kolla lite i Elle tidningen som jag fick av mormor igår :)

förresten är Shiralee på sin första lussevaka...undra hur det går...

calleth you, commeth I

jag blir alltid helt pirrig i magen och glad när jag hör den låten, jag tänker alltid på dom gångerna jag har sett the ark live och dom kör den med allsång och allt - UNDERBART.

en annan underbar grej är att jag precis har varit på gymmet, det blev iofs bara 30 minuter på löpbandet pga. tidsbrist från min chaffis sida (dvs. jonas). men ändock blev det en hel del med förbränning - GUTT.
(jag sprang till kents nya skiva, det gick faktist jätte bra jag fick givetvis hoppa över några låtar, men men)

Igår sålde jag biljetter till nyårsgalan, det var först gången jag gjorde det och de som vet hur mina nerver är kan först att jag var lite nervös, men eftersom att jag älskar allt sånt så tyckte jag att det var jätte kul och de två timmarna jag satt där och ryckte av biljetter icg räknade gick super fort!

jag skar mig jätte djups i fingret i skolan idag! Mina nycklar låg i mitt frisörbälte (som har tre fack) och när jag stoppade ner handen där för att ta upp dom letar jag runt lite och de låg inte där de brukar, så jag fammla runt där lite medans jag stressar runt i salongen. Då helt plötsligt känner jag metallen och jag tar ett stadigt grepp om - vad annars - än RAKBLADET PÅ KNIVEN!!! det var inte så att det bara blev ett litet skrapsår, nejdå, jag TRYCKTE in fingret i rakbladet. det slutade verkligen inte att blöda, jag fick byta bort min kund för jag kunde verkligen inte rulla permanent med ett finger som pulserade värra än jag vet inte vad..


Nä, nu ska jag ladda mp3:n inför morgondagens träning sen ska jag lägga mig och läsa lite, ha det bra!

RSS 2.0